Pabianickie Centrum Medyczne Sp. z o.o.

95-200 Pabianice, ul. Jana Pawła II 68

Tel. 42 22 53 500, e-mail:pcmnzoz@pcmnzoz.pl

Aktualny informator prasowy PCM - informacje, wiadomości, ważne wydarzenia - zapraszamy do lektury.

PULS SZPITALA

e-Rejestracja - system zdalnego dostępu do danych pacjenta i umawiania wizyt w poradniach specjalistycznych. W celu skorzystania z systemu prosimy w następnym kroku zaakceptować połączenie jako zaufane.

Umów wizytę on-line.

e-Laboratorium - system zdalnego dostępu do wyników badań laboratoryjnych.

Sprawdź wyniki on-line.

• Pakiet onkologiczny

Z olbrzymim zaskoczeniem oraz zdziwieniem przyjęliśmy dzisiejsze (14 marca 2020 roku) oświadczenie Wojewody Łódzkiego, które zarzuca nam Pabianickiemu Centrum Medycznemu samowolne działanie w celu zabezpieczenia miejsc dla pacjentów zarażonych koronawirusem.

W związku z powyższym publikujemy korespondencję z Łódzkim Urzędem Wojewódzkim w przedmiotowej sprawie, dając tym samym możliwość zapoznania się z nią wszystkim zainteresowanym.

Jednocześnie informujemy, iż jako jedni z pierwszych w województwie podjęliśmy działania prewencyjne już w dniu 3 marca 2020 roku, zgodnie z wydanym Zarządzeniem Prezesa Pabianickiego Centrum Medycznego zamykając odziały szpitalne dla odwiedzających oraz wprowadzając strefę buforową w której dokonywany jest pomiar temperatury wszystkich wchodzących na teren Szpitala, a w razie konieczności dokonywany jest wywiad epidemiologiczny.

Obserwując dynamicznie rozwijającą się sytuację związaną z epidemią koronawirusa Prezes Pabianickiego Centrum Medycznego wyszedł z inicjatywą zmobilizowania wszystkich środowisk lokalnych, w tym samorządów naszego Pabianickiego Powiatu, z bardzo dużym zaangażowaniem Prezydenta Miasta Pabianic Pana Grzegorza Mackiewicza.

Uważamy za skandaliczne wydane Oświadczenie Wojewody Łódzkiego, które może doprowadzić do zmniejszenia mobilizacji wszystkich zaangażowanych w walce z występująca epidemią koronawirusa.

89840237 10159447842439167 6075326064479961088 n

pismo wojewoody z dnia 0303